Memories

Kennel Bentley - grand danois siden 1989


Torben Hærslev og Sten Byriel

Ølgårdvej 14

6040 Egtved


Telefon: 39611080

Mobil: 26183959


Mail: Haerslev@live.dkIrina vom Hause Schleicher

13. august 2008 - 22. maj 2015

Den 22. maj 2015 døde Irina alias Phiphi.


Phiphi fik om natten en mavedrejning og blev akut kørt til Landbohøjskole og lagt på operationsbordet. Desværre var blodtilførslen til mavesækken svært beskadiget og det var ikke muligt at redde hendes liv. Phiphi blev 6 år.


Phiphi var en fantastisk hund og helt igennem sin egen - med en stor personlighed. Altid glad og altid parat til nye påfund og finurligheder.


Phiphi er mor til "de små blå":

Bentley's Baronesse Blixen, Bentley's Blue Borgia og Bentley's Brünhilde


Phiphi elskede sin hvalpe. Det var en lykkestund for hende fra første færd. Og ikke nok med det - hun elskede hvalpe generelt. Da Bonny fik hvalpe var det Phiphi, der overtog moderskabet og opdragelsen af hvalpene.


Vi savner hende utroligt meget. Men hun vil leve videre ikke blot inde i os - men også videre i sine tre små blå piger.


Tak for mange vidunderlige og skønne timer, måneder og år. TAK


R.I.P. - smukke Phiphi


Dansk champion

Bonny von der Ofnethöhle8. juli 2007 - 2. december 2014


I 2008 besøgte vi Albert og Marlies Schleicher. Albert mente, at vi skulle have en Grand Danois med hjem. Han sagde, at vi frit kunne vælge mellem alle hans hunde.


Men sådan gik det ikke - for Bonny valgte os. Der var ingen tvivl hos hende, om at hun ville med os hjem til Danmark. Og vi blev betaget af hende på stedet. Og sådan blev det - Bonny fulgte med hjem til Danmark.


Albert Schleicher døde pludseligt året efter. Og Bonny von der Ofnethöhle var Alberts gave til os- og er beviset på det tætte samarbejde vi har haft med von der Ofnethöhle gennem mange år.


Bonny fik et kuld hvalpe, hvor der kom to fantastiske drenge: Bentley's Augustus og Bentley's Ambrosius.


Bonny var kun på ganske få udstillinger - men til gengæld fik hun nogle fantastiske resutater. På 2 uger blev hun dansk champion. Hun blev også bedst i racen.


Hun blev også udstillet i Tyskland - hvor hun på sin første udstilling fik sit første tyske certifikat og blev bedst i racen. Så mistede hun en fortand - og så kan man ikke blive udstillet i Tyskland. Herefter gik hun på pension.


Den 2. december 2014 tabte hun kampen mod en meget aggressiv kræft. Hun sov stille og roligt ind blandt de mennesker hun holdt af.


Vi husker hende som den mest fantastiske hund. Ikke kun var hun utrolig smuk - hun var også den bedste kammerat man kunne tænke sig.

Østrigsk jugend Bundessieger 1994

Berlin Jugend Sieger 1994

Vice-Weltjugenssieger 1994

Bentley's Champagne Chrif

født den 31. december 1992


Bentley's Champagne Chrif var søn af champion Blåholms Christle In Black og multi-champion Frey von der Ofnethöhle. Det var ikke meningen vi skulle beholde ham - så derfor kom han til at blive kaldt "sorte".


Han opnåede flotte resultater i udlandet. Han blev den bedste sorte unghunde han ved verdensudstillingen i Bern i Schweitz. Han blev unghunde Bundessieger i Østrig. Han var en mere tung og tysk type, end de hunde, der normalt blev udstillet i Danmark. Derfor opnåede han ikke de store udstillingsresultater i Danmark.

Thor-Kourt's Kandu Kimkas

født den 8. december 1988


Kandu var en fantastisk hund - han var med til tre verdensudstillinger - og han blev alle tre gange placeret som nummer fire. Det var rigtigt flot. Man skal huske på, at det var ved verensudstillingerne i Brono, Tjekkoslovakiet, Bruxlles, Belgien og Dortmund, Tyskland.


Kandu var fra Amerika og derfor en mere let og elegant type, end hvad folk var vant til at se syd for grænsen. Så derfor var det meget flotte udstillingsresultater han opnåede.


Kandu blev også udstillet i Danmark og blev mange gange placeret som nummer to til sin halvbror Thor-Kourt's Koh-I-Nor. Kandu fik et enkelt certifikat i Danmark.


Kandu blev far til flere kuld hvalpe her i Danmark.


Ovenfor er et billede af Torben og Kandu. Billedet er taget ved verdensudstillingen i Brono. Udenlandske Grand Danois havde dengang kuperede ører.


Dansk champion

Thor-Kourt's Touchfødt den 23. september 1989


En lille historie skal I også have om Toddy. Hun var en lille Grand Danois. Hun målte 72 cm over skulderen - det vil sige at hun lige sneg sog over mindste målet for en Grand Danois.


Som I kan se var hun en amerikansk Grand Danois - lille og spinkelt - med et fint lille hoved. Men til gengæld havde hun de mest fantastiske bevægelser. Hun var uovertruffen i sine bevægelser.


I et anfald af galskab meldte vi hende til en udstilling i Tyskland. For at gøre det hele perfekt så meldte vi hende til i champion klassen. Det vakte en del postyr i Tyskland - for det var ikke den type de normalt så - og så manglende desværre et par tænder i underunden. Det var bestemt ikke velset. MEN - hun vandt sin championklasse - og hun fik sørme også et VDH-certifikat.


Desværre døde hun tidligt. Hun blev kun fire år. Hun døde af en bristet hovedpulsåre.


Hun var mor til fire harlekin hvalpe. En pige og tre drenge. Beychevelle - pigen kom til USA. Brahms kom til Ib Frderiksen- amtsborgmesteren i Ringkøbing Amt. Bottichelli kom til at bo hos Christian. Botti blev Berlin jugend Sieger og Kiel jugend Sieger.

Hollandsk champion

Winner of Amsterdam

Unghundeverdensvinder 1989

Thor-Kourt's Koh-I-Nor

født den 7. juli 1988


Thor-Kourt's Koh-I-Nor - som vi kaldte for Hannibal - var en fantastisk hund. Hannibal dannede hurtigt par med Betly (Blåholms Christle In BLack). De var pot og pande - og havde de været mennesker havde de været det mest lykkelige ægtepar.


Hannibal var en dejlig stor og maskulin hanhund - og han havde det mest viunderlige temperament. Og så havde han de mest fantastiske mørke brune øjne. Havde man først set ind i dem - var man fuldstændig tabt.


Vi vil altid huske Hannibal - også  "for your eyes only".International champion

Dansk champion

Winner of Amsterdam 1991

Belgian Winner 1992

Københavns vinder 1992

Blåholms Christel in Black

Født den 5. juni 1987


Det startede i 1987, da Blåholms Christle in Black kom til Kennel Bentley. Vi kaldte hende Betly. Hun var en fantstisk hund både hjemme og på udstilling. Hun er vel nok stadig den mest vindende danske sorte Grand Danois nogensinde.


Ikke blot var hun dansk champion, men også international champion. I 90'erne, kunne man ikke rejse med hund rundt i Norden - så vi tog den lange og trange vej omkring Holland og Belgien. På denne tur blev hun Winner of Amsterdam i 1991 og Belgian Winner i 1992. Samme år blev hun også Københavns vinder.


På sin 6 års fødselsdag blev hun udstillet sidste gang. Det var i Paris, hvor hun vandt championklassen.


Det var en fantastisk udstillingskarriere. Dengang var det usædvanligt, at en dansk opdrættet Grand Danois kunne vinde syd for grænsen. Men det viste blot hendes høje klasse og kvalitet.


Betly blev 10 år.


Vi skylder Ole og Jacob Staunskjær stor tak, at det blev os, der fik hende.