Blåholms Christel in Black

Født den 5. juni 1987

 

International champion

Dansk Champion

Winner of Amsterdam 1991

Belgian Winner 1992

Købenavns Vinder 1992

 

 

Det startede i 1987, da Blåholm's Christel in Black kom til Kennel Bentley. Vi kaldte hende for Betly.

 

Hun var en fantastisk hund både hjemme og på udstilling. Hun er vel nok stadig den mest vindende danske sorte Grand Danois nogensinde.

 

Ikke blot var hun var dansk champion, men også international champion. I 90'erne, kunne man ikke rejse med hund rundt i Norden - så vi tog den lange og trange vej omkring Holland og Belgien. På denne tur blev hun Winner of Amsterdam i 1991 og Belgian Winner i 1992. Samme år blev hun også Københavnsvinder.

 

På sin 6 års fødselsdag blev hun udstillet sidste gang. Det var i Paris, hvor hun vandt championklassen.

 

Betly havde fantastisk udstillingskarriere. Dengang var det usædvanligt, at en dansk opdrættet Grand Danois kunne vinde syd for grænsen. Men det viser blot hendes høje klasse og kvalitet.

 

Betly blev 10 år.

 

Vi skylder Jacob og Ole Staunskjær stor tak for at det blev os der fik hende.

 

 

Thor-Kourt's Koh-I-Nor

Født den 7. juli 1988

 

Hollandsk Champion

Winner of Amsterdam

Unghundeverdensvinder 1989

 

 

 

Thor-Kourt's Koh-I-Nor - som vi kaldte for Hannibal - var en fantastisk hund. Hannibal dannede hurtigt par med Betly (Blåholms Christle in Black). De var pot og pande - og havde de været mennesker havde de været det mest lykkelige ægtepar.

 

Hannibal var en dejlig stor og maskulin hanhund - og han havde det mest vidunderlige temperament.

 

Vi vil altid huske Hannibal - "for your eyes only"

 

 

Thor-Kourt's Touch

Født den 23.september 1989

 

Dansk champion

 

 

 

En lille historie skal I også have om Toddy. Hun var en lille Grand Danosis. Hun målte 72 cm over skulderen - det vil sige at hun lige sneg sig over mindste målet for en Grand Danois.

 

Som I kan se var hun en amerikansk Grand Danois - lille og spinkel - med et fint lille hoved. Men til gengæld havde hun de mest fantastiske bevægelser. Hun var uovertruffen i sine bevægelser.

 

I et anfald af galskab meldte vi hende til en udstilling i Tyskland. For at gøre det hele perfekt så meldte vi hende til i champion-klassen. De vakte en del postyr i Tyskland for det var ikke den type de normalt så - og så manglede hun desværre et par p2 i undermunden. Det var bestemt ikke velset. MEN - hun vandt sin championklasse - og hun fik sørme også et reserve-certifikat VHD/CAC.

 

Desværre døde hun tidligt. Hun blev fire år. Hun døde af en bristet hovedpulsåre.

 

Hun var mor til fire harekin-hvalpe. En tæve og tre drenge. Beychevelle - pigen kom til USA. Brahms blev solgt til Ib Frederiksen, Amtsborgmesteren i Ringkøbing Amt. Botticelli kom til at bo hos Christian. Botticelli blev unghunde Berlin-vinder og unghunde Kiel Sieger.

 

 

Thor-Kourt's Kandu Kimkas

Født den 8. december 1988

 

 

Kandu var en fantastisk hund - han var med til tre verdensudstillinger - og han blev alle gange placeret som nummer fire. Det var rigtigt flot. Man skal huske på, at det var ved verdensudstillingerne i Brono i Tjekkoslovakiet, Bruxelles i Belgien, og Dortmund i Tyskland. Kandu var også en amerikansk Grand Danois - og derfor at den lette type.

 

Herudover blev Kandu rigtigt mange gange placeret som nummer to i Danmark - ofte kun slået af Thor-Kourt's Koh-I-Nor. Han fik dog et enkelt certifikat i Danmark.

 

Kandu blev far til flere kuld hvalpe her i Danmark.

 

 

Bentley's Champagne Crif

Født den 31. december 1992

 

Vize-Weltjugendsieger

Østrigsk Jugendbundessieger

Berlin Jugend Winner

 

 

Bentley's Champagne Chrif var søn af champion Blåholms Christle in Black og Multi-champion Frey von der Ofnethöhle.

 

Det var oprindeligt ikke meningen vi skulle beholde ham - så derfor fik han ikke noget rigtigt navn - men blev kaldt "Sorte".

 

Han var en mere "tung" type - og derfor opnåede han ikke de store udstillingsresultater i Danmark. Til gengæld blev han vel modtaget syd for grænsen. Han blev bedste sorte unghundehan ved verdensudstilling i Bern i Schweitz, men blev slået af den bedste harlekin.

 

I Østrig blev han Østrigsk Unghunde Bundessieger.