Memories


Bentley's Erasmus


Best of Breed (BOB)/Bedst i Racen (BIR)8. maj 2019 - 23. januar 2023


Farvel min smukke, kærlige og fantastiske ven.


Det blev alt for kort tid sammen - du og jeg - og det var helt uventet.


Jeg har altid haft et særligt bånd til Erasmus- lige fra han blev født har jeg været vild med ham. Og derfor solgte jeg ham aldrig. Han boede sine første 18 måneder hos en af mine veninder, men da hun ikke kunne have ham - flyttede han til os i Tågelund. Her blev han kongen - der styrede alt - han var vores vagthund som ikke overså noget som helst - der er ikke den vandringsmand, der har passeret vores grund - der ikke har fået en hilsen med fra Erasmus.


Jeg var så stolt over Eramus. Ikke kun var han i mine øjne den smukkeste grand danois - han var også den mest kærlige. Hver morgen blev jeg mødt af hans gå-på-mod og hans lyst til livet.


Men en tidlig mandag morgen var der stille hos Eramus. Han havde fået en mavedrejning - og selv om vi var hos dyrlægen og han kom på operationsbordet mindre end 30 minutter efter - så var der ingenting vi kunne gøre. 


Der er blevet meget stille på Råhedesminde - det er der vi bor - efter Erasmus ikke er her mere.


Men han er her alligevel for han ligger oppe i skoven lige ved siden af sin mor og moster, Boy og Augustus.

Og derfra har de alle overblik over Råhedesminde.


Tak min fantastiske ven - jeg savner dig.


Læs mere om erasmus på dette link


Bentley's Blue Borgia

International Champion

Dansk Champion

Deutscher VDH Champion

Deutscher DDC Champion

Deutscher Jugend VDH Champion

Deutcher Jugend DDC Champion

Dansk Veteran Champion


Veteran Winner of Copenhagen 2021

Schleswig-Holstein Winner 2016

Neumünster Sieger 2015

Winner of Copenhagen 2015

Saarland Jugend Sieger 2014

Berlin-Brandenburg Jugend Sieger 2014


4 x Best of Breed (BOB)/Bedst i Racen (BIR)

13 x VDH Certifikat

8 X DDC Certifikat
14. februar 2013 - 6. august 2022


Du vil blive husket - lille fantastiske blå pige.


Borgia var den smukkeste blå grand danois vi har set. Lige fra hun var lille hvalp var der noget helt ekstraordinært over hende. Selvfølgelig blev hun dobbelt tysk unghund champion og selvfølgelig blev hun international champion, dansk champion, dobbelt tysk champion Det skal nævnes, at hun havde 13 tyske certifikater til de tyske championater. Det er lidt af en bedrift. Som I kan se ovenfor, at vandt Borgia et hav af udstillinger.


Hun holdt en pause fra udstillingsringen på fem år, og vendte tilbage som veteran - det vil sige at man skal være 8 år. Borgia deltog i tre udstillinger og blev alle tre gange bedste veteran i racen. Hun blev dansk veteran champion og blev Københanvs Veteran Vinder 2021. Borgia bevarede helt til det sidste sin skønhed, sin værdighed og sit fantaske gangværk. Det var en fornøjelse at de hende trave rundt på Rådehedesminde.


Men Borgia var også den mest seje hund vi har mødt. Hun havde mange sygdomme gennem årene, men overlevede dem alle.


   En eftermiddag ville hun ikke spise, og hun blev svag. Hun fik symptomer på livmoderbestændelse, og blev derfor blev opereret . Man fjernede en 1,5 kg stor betændt livmoder. Borgia var sej og begyndte at komme sig efter operationen. Men skæbnen ville det anderledes. Hun fik endnu en mavedrejning og der var intet vi kunne stille op. Og hun kunne og ville ikke mere.


Borgia var hele livet Stens hund. De to havde noget helt specielt sammen. Og derfor sov Borgia stille og roligt ind i armene på Sten.


Borgia blev 9,5 år.

Tak for at vi fik lov at beholde hende i alle disse år, og at vi fik lov til at opleve så mange skønne dage sammen. Vi er så taknemmelige.


Det er så uendeligt svært at sige farvel til en god ven. Og her er så tomt uden vores smukke blå pige. Men vi har hende alligevel . For hun ligger oppe i skovkanten sammen med Brünnie, Boy og Augustus. Og derfra har de overblik over Råhedesminde.


Tak smukke blå pige - det var en fornøjelse.


Læs mere om Borgia på dette link


Bentley's Augustus


30. januar 2012 - 12. december 2020


Du var en kæmpe blandt kæmper.


Augustus var Sten's og min første hvalp, som vi opdrættede sammen. Som hvalp var han uimodståelig - smuk og charmerende. Augustus var en kæmpe på alle planer. En kæmpe hund med et kæmpe kærligt sind. Han elskede hvalpe, og har været vores sikre babysitter for vores hvalpe. Alle hvalpe tog han sig af - legede med dem og passede på dem.


Han var min trofaste følgesvend - og min fortrolige. Vi kæmpede altid om at komme først op i sofaen og få den bedste plads. Augustus's plads var oven på mig, så til tider var det svært at se tv samtidigt.


Jeg tror også at Augustus går over i historien som den eneste hund, der fik lukket Landsbohøjskolen. Under leg fik han et kæmpe sår på det ene ben - som blev syet med 60 sting. Der gik infektion i såret - og det tog 6 måneder inden det helede. Uheldigvis var der infektion med multirestistente stafylokokker, og derfor måtte KVL lukke. I stedet kom KVL ud til Augustus og alt blev godt til sidst.


 Augustus havde et fantastisk liv med sine to små blå piger - Brünnie og Borgia. Da vi flyttede til Egtved i sommeren 2019 fik han et nyt liv - et liv på landet med masser af plads både inden for og uden for. Og så fik han et par søer som han kunne blotre sig i. Det var fantastisk at se, hvordan han livede op og fik sin tredie ungdom.


Men alderen satte ind - og han blev mere og mere svag. Han stoppede med at spise og blev en skygge af sig selv. Men til det sidste forblev han den skønneste og kærligste hund. Og han sov lige så stille ind i sin sofa. Savnet af Augustus er enormt - og her i Tågelund er livet blevet så meget fattigere.


Tak min smukke ven - kæmpen blandt kæmper.


Læs mere om Augustus på dette link


Bentley's Cesare Borgia7. juni 2017 - 11. juni 2020


Boy var vores øjesten og vores stolthed. Han var så fuld af liv. Men så en morgen var han her ikke mere. Hans lille hjerte kunne pludseligt ikke mere. Han var lige så stille sovet ind, og lå så fredfyldt i sin seng. Han har ikke haft nogen smerte og ikke mærket at døden bankede på.


Boy var altid en rigtig gavtyv - fuld af spas og skøre påhit.


Boy elskede at være i udstillingsringen. Der var han i sit Es. Boy helt ekstraordinær smuk. Smuk af sind og smuk af udseende. Han vandt en masse - men nåede desværre ikke at blive champion på grund af corona-tiden. Men i min verden er Boy en rigtig champion.


Nu er Boy død og vores verden bliver aldrig det samme uden ham. Savnet er så stort lige nu.


Tak Boy for alle de skønne og fantastiske oplevelser og timer. Dem husker og bærer med os.


Farvel smukke smukke Boy - tak for alt.


Læs mere om Boy på dette link


International champion

Dansk Champion/Danish champion

Deutscher Jugend Champion (VDH)


Berlin Jugend Sieger 2014

Neumünster Jugend Sieger 2014


Best in Show 3 - Berlin 2014

Best in Group 5-6 - Vejen 2015

6 x Best of Breed (BOB)/Bedst i Racen (BIR)


Bentley's Brünhilde14. februar 2013 - 18. maj 2020


Farvel Brünnie - og tak for alt - det har været en fornøjelse af leve sammen med dig.


Brünnie var på alle måder sin moders datter. Hun var - ligesom Phiphi - helt sin egen. Sjov, finurlig og vidunderlig.


Brünnie var af en af "de tre små blå" - vores første blå kuld grand danois. Vi var så stolte over vi selv havde opdrættet hende. Et navn skulle hun have. Og det skulle starte med B. Hvad lå mere naturligt end at opkalde hende efter Wagners mest kendte valkyrie - BRUNHILDE.


Da Brünnie var 13 måneder blev hun udstillet i Berlin på den tyske kennel klubs udstilling. Hun vandt sin junior klasse. Men at hun også blev bedst i racen var mere end vi kunne drømme om. Herefter skulle hun i store ring og konkurrere med alle andre racer i gruppe 2. Hun vandt gruppen. Og så skulle hun videre til konkurrencen om at blive udstillingens bedste hund - best in show. Hun blev best in show nummer 3. Udstillingens 3. smukkeste hund ud af mere end 5000 hunde. Jeg mindes ikke at nogen dansk hund - og i så ung en alder - har været så højt placeret. Og hold da op hvor var vi stolte.


Brünnie fik en diskusprolaps. Og fik derfor smertestillende medicin. Den kunne hun ikke tåle. Det endte galt og hun fik multiorgansvigt - lever, lunger og hjerte satte ud. Hun kunne ikke mere - og hun ville ikke mere. Så derfor sov hun stille ind.


Brünnie - du er savnet.


Læs mere om Brünnie på dette link


Irina vom Hause Schleicher


13. august 2008 - 22. maj 2015


Den 22. maj 2015 døde Irina alias Phiphi.


Phiphi fik om natten en mavedrejning og blev akut kørt til Landbohøjskole og lagt på operationsbordet. Desværre var blodtilførslen til mavesækken svært beskadiget og det var ikke muligt at redde hendes liv. Phiphi blev 6 år.


Phiphi var en fantastisk hund og helt igennem sin egen - med en stor personlighed. Altid glad og altid parat til nye påfund og finurligheder.


Phiphi er mor til "de små blå":

Bentley's Baronesse Blixen, Bentley's Blue Borgia og Bentley's Brünhilde.


Phiphi elskede sin hvalpe. Det var en lykkestund for hende fra første færd. Og ikke nok med det - hun elskede hvalpe generelt. Da Bonny fik hvalpe var det Phiphi, der overtog moderskabet og opdragelsen af hvalpene.


Vi savner hende utroligt meget. Men hun vil leve videre ikke blot inde i os - men også videre i sine tre små blå piger.


Tak for mange vidunderlige og skønne timer, måneder og år. TAK


R.I.P. - smukke Phiphi


Dansk champion

Bonny von der Ofnethöhle


8. juli 2007 - 2. december 2014


I 2008 besøgte vi Albert og Marlies Schleicher. Albert mente, at vi skulle have en Grand Danois med hjem. Han sagde, at vi frit kunne vælge mellem alle hans hunde.


Men sådan gik det ikke - for Bonny valgte os. Der var ingen tvivl hos hende, om at hun ville med os hjem til Danmark. Og vi blev betaget af hende på stedet. Og sådan blev det - Bonny fulgte med hjem til Danmark.


Albert Schleicher døde pludseligt året efter. Og Bonny von der Ofnethöhle var Alberts gave til os - og er beviset på det tætte samarbejde vi har haft med von der Ofnethöhle gennem mange år.


Bonny fik et kuld hvalpe, hvor der kom to fantastiske drenge: Bentley's Augustus og Bentley's Ambrosius.


Bonny var kun på ganske få udstillinger - men til gengæld fik hun nogle fantastiske resutater. På 2 uger blev hun dansk champion. Hun blev også bedst i racen.


Hun blev også udstillet i Tyskland - hvor hun på sin første udstilling fik sit første tyske certifikat og blev bedst i racen. Så mistede hun en fortand - og så kan man ikke blive udstillet i Tyskland. Herefter gik hun på pension.


Den 2. december 2014 tabte hun kampen mod en meget aggressiv kræft (mastcellekræft). Hun sov stille og roligt ind. Og vi var med hele vejen. Det blev et smukt farvel.


Vi husker hende som den mest fantastiske hund. Ikke kun var hun utrolig smuk - hun var også den bedste kammerat man kunne tænke sig.

Østrigsk jugend Bundessieger 1994

Berlin Jugend Sieger 1994

Vice-Weltjugenssieger 1994

Bentley's Champagne Chrif

født den 31. december 1992


Bentley's Champagne Chrif var søn af champion Blåholms Christle In Black og multi-champion Frey von der Ofnethöhle. Det var ikke meningen vi skulle beholde ham - så derfor kaldte vi ham "sorte".


Han opnåede flotte resultater i udlandet. Han blev den bedste sorte unghunde han ved verdensudstillingen i Bern i Schweitz. Han blev unghunde Bundessieger i Østrig. Han var en mere tung og tysk type, end de hunde, der normalt blev udstillet i Danmark. Derfor opnåede han ikke de store udstillingsresultater i Danmark.

Thor-Kourt's Kandu Kimkas


født den 8. december 1988


Kandu var en fantastisk hund - han var med til tre verdensudstillinger - og han blev alle tre gange placeret som nummer fire. Det var rigtigt flot. Man skal huske på, at det var ved verensudstillingerne i Brono, Tjekkoslovakiet, Bruxlles, Belgien og Dortmund, Tyskland.


Kandu var fra Amerika og derfor en mere let og elegant type, end hvad folk var vant til at se syd for grænsen. Så derfor var det meget flotte udstillingsresultater han opnåede.


Kandu blev også udstillet i Danmark og blev mange gange placeret som nummer to til sin halvbror Thor-Kourt's Koh-I-Nor. Kandu fik et enkelt certifikat i Danmark.


Kandu blev far til flere kuld hvalpe her i Danmark.


Ovenfor er et billede af Torben og Kandu. Billedet er taget ved verdensudstillingen i Brono. Udenlandske Grand Danois havde dengang kuperede ører.


Dansk champion

Thor-Kourt's Touchfødt den 23. september 1989


En lille historie skal I også have om Toddy. Hun var en lille Grand Danois. Hun målte 72 cm over skulderen - det vil sige at hun lige sneg sog over mindste målet for en Grand Danois.


Som I kan se var hun en amerikansk Grand Danois - lille og spinkelt - med et fint lille hoved. Men til gengæld havde hun de mest fantastiske bevægelser. Hun var uovertruffen i sine bevægelser.


I et anfald af galskab meldte vi hende til en udstilling i Tyskland. For at gøre det hele perfekt så meldte vi hende til i champion klassen. Det vakte en del postyr i Tyskland - for det var ikke den type de normalt så - og så manglende hun desværre et par tænder i underunden. Det var bestemt ikke velset. MEN - hun vandt sin championklasse - og hun fik sørme også et VDH-certifikat.


Desværre døde hun tidligt. Hun blev kun fire år. Hun døde af en bristet hovedpulsåre.Hollandsk champion

Winner of Amsterdam

Unghundeverdensvinder 1989

Thor-Kourt's Koh-I-Nor

født den 7. juli 1988


Thor-Kourt's Koh-I-Nor - som vi kaldte for Hannibal - var en fantastisk hund. Hannibal dannede hurtigt par med Betly (Blåholms Christle In BLack). De var pot og pande - og havde de været mennesker havde de været det mest lykkelige ægtepar.


Hannibal var en dejlig stor og maskulin hanhund - og han havde det mest viunderlige temperament. Og så havde han de mest fantastiske mørke brune øjne. Havde man først set ind i dem - var man fuldstændig tabt.


Vi vil altid huske Hannibal - også  "for your eyes only".International champion

Dansk champion

Winner of Amsterdam 1991

Belgian Winner 1992

Københavns vinder 1992

Blåholms Christel in Black


Født den 5. juni 1987


Det startede i 1987, da Blåholms Christle in Black kom til Kennel Bentley. Vi kaldte hende Betly. Hun var en fantstisk hund både hjemme og på udstilling. Hun er sin tids mest vindende danske sorte Grand Danois .


Ikke blot var hun dansk champion, men også international champion. I 90'erne, kunne man ikke rejse med hund rundt i Norden - så vi tog den lange og trange vej omkring Holland og Belgien. På denne tur blev hun Winner of Amsterdam i 1991 og Belgian Winner i 1992. Samme år blev hun også Københavns vinder.


På sin 6 års fødselsdag blev hun udstillet sidste gang. Det var i Paris, hvor hun vandt championklassen.


Det var en fantastisk udstillingskarriere. Dengang var det usædvanligt, at en dansk opdrættet Grand Danois kunne vinde syd for grænsen. Men det viste blot hendes høje klasse og kvalitet.


Betly blev 10 år.


Vi skylder Ole og Jacob Staunskjær stor tak, at det blev os, der fik hende.